Основна панель

Вкладка Аналітика дозволяє власникам бізнесу бачити дані господарської діяльності у графічному вигляді, що сприяє спрощенню аналізу великого набору даних зі складною структурою. Користувачі можуть отримувати інформацію з усіх розрізів обліку та робити висновки.

Основна аналітична панель відображає дані за день та містить річні й місячні графіки. Щоб побачити кількість клієнтів, продажі, середній чек, прибутки, витрати на конкретний день, варто вгорі у фільтрах обрати Контрольну дату. Також біля дати можна відкрити список, в якому вибираємо назву організації, та натискаємо на кнопку Сформувати. Варто зауважити, що вибір контрольної дати не впливає на місячні графіки. Вони відображають інформацію за весь місяць, а не один день.

Наприклад, обираємо контрольну дату 4 серпня цього року. Що це нам дає? Аналітична панель відобразить кількість клієнтів, продажі, середній чек, прибуток, закупівлю, витрати (готівкові, безготівкові, інші), витрати (на товар), готівку в касі на цей день.

Крім обраної вами дати, у кожній групі аналітичних даних ви побачите й інші дати. Другою після контрольної дати є 3 серпня. Вона дається для того, щоб ви могли порівняти сьогоднішніі продажі, прибутки та ін. з вчорашніми. Наступна дата 28 липня. Якщо подивитися в календар, то стає зрозуміло, що це четвер (так само як і 4 серпня) минулого тижня. Аналізуємо зростання та спад показників порівняно з минулим тижнем.

Ще однією датою є 7 липня 2022 року. Це перший четвер попереднього місяця, як і наша контрольна дата. Чому ми не порівнюємо 4 липня з 4 серпня, а натомість звертаємо увагу на день тижня? Все тому, що економічно нераціонально порівнювати понеділок (4 липня) з четвергом (4 серпня), адже у сфері торгівлі різних галузей показники у ці дні кардинально відрізняються. 

5 серпня 2021 року це перший четвер серпня минулого року. Аналізуємо, як ситуація змінилася в цей же день після року роботи закладу.

І останньою датою є це ж 4 серпня минулого 2021 року. Цей рядок використовують для аналізу тоді, коли контрольна дата є святковим числом. Наприклад, якби контрольною датою було 24 серпня, то незалежно від того, який це день тижня, ми хотіли б побачити порівняння даних на День Незалежності цього року та минулого.

Щодо готівки в касі, то аналітична панель відображає дані за контрольну дату та два попередні дні.

Прогорнувши аналітичну панель донизу, ви можете побачити гістограми, на яких відображено валовий прибуток за місяць в розрізі складів та менеджерів.

Кругові діаграми відображають частки витрат за видами, а також підрозділами за місяць. Натиснувши на будь-який сектор чи стовпчик діаграми, ви отримаєте більш розгорнутий звіт.

Нижче ви побачите табличку з Топ 50 боржниками за місяць, якщо вони є, а також річний аналіз заборгованості клієнтів.