Списання товарів

У діяльності будь-якого бізнесу виникає необхідність списати товар. Списання відбувається у разі закінчення терміну придатності товару, якщо товар було зіпсовано або ж замість продажу товар пішов на власні потреби.

Щоб списати товар у програмі DNTrade, заходимо у Документи - Витрати та обираємо Списання товарів. 

Натискаємо на кнопку , щоб створити новий документ на списання. Документ, що відкриється, схожий на решту документів у програмі. Заповнюєте шапку документу. Номер та дату можна не прописувати, програма присвоїть їх сама. Обираємо організацію, якщо у Вас їх декілька. Обов'язково вказуємо підрозділ, який поніс витрати, та обираємо вид затрат, тобто причину списання. Вам необов'язково користуватися стандартними видами затрат, Ви можете створити власні, перейшовши у Довідники - Види витрат.

 
Відскановуєте товар, який потрібно списати або ж переміщуєте його мишкою зі списку зліва у документ справа. Прописуєте кількість, яка йде на списання. У документі відобразиться остання закупівельна ціна цього товару. Після збереження документа вона може змінитися, так як кожна партія товарів може мати різну закупівельну ціну, а товари списуються відповідно до партійного обліку за методом який Ви обрали у Налаштуваннях програми. 
 
 
Після збереження документа залишки обраних Вами товарів зменшаться, а їх сума відобратиться у Звіті по витратам та Аналітиці.