Витрати

Кожне підприємство для забезпечення своєї діяльності здійснює матеріальні, трудові і фінансові витрати. Основною метою кожного підприємства є мінімізація витратної частини, що є базою для поліпшення показників його діяльності. Ефективність управління витратами багато в чому залежить від їх контролю та аналізу.

Аналіз витрат у програмі DNTrade аналітично відображено у вкладці ВИТРАТИ.

Дані в цій панелі подані у місячних та річних графіках, тому до уваги береться місяць, який ви обрали в контрольній даті, а не день.

Кругові діаграми наочно відображають, який вид витрат займає найбільшу частку за місяць (в нашому прикладі червень 2022 року). А також, який підрозділ вашого підприємства є найбільш затратним.


Динаміку витрат за видами протягом двох років ви можете переглянути у графіку нижче. Цей графік варто аналізувати паралельно з графіком чистого прибутку, адже зростання витрат може як позитивно відобразитися на прибутку, так і зменшити його. Наприклад, якщо фірма запустила маркетингову кампанію, витративши певні кошти, але цей крок суттєво збільшив потік клієнтів, то прибуток зросте. 

Наступний графік покаже динаміку витрат за два роки в розрізі підрозділів вашої організації.

Кожен підрозділ позначено іншим кольором. Якщо у вас багато підрозділів та графік важко читати, можна прибрати зайві. Для цього натисніть на назву підрозділу справа від графіка, вона стане сірою, а сам графік зникне. До прикладу, ми залишили підрозділ 37 (чорний) та 41 (зелений).

Інформацію, на що були здійснені витрати кожним підрозділом окремо, ви можете отримати в таблиці внизу аналітичної панелі. Варто зауважити, що в таблиці відображено дані за місяць.