Аналіз продаж

Даний функціонал програми DNTrade дозволяє аналізувати продажі у розрізах товарів та товарних груп, контрагентів, менеджерів тощо. Приймати рішення на підставі достовірної та оперативної інформації для корегування своєї роботи.

Для отримання даних по аналізу продаж потрібно обрати Звіти - Аналіз продаж. Для Вас відкриється вкладка з уже сформованим аналізом продаж за поточний день для Організації і Складу, які вибрані у Вас за замовчуванням.

Ви можете налаштувати, які саме колонки будуть відображатися в даному звіті, натиснувши на іконку . Також інформацію в колонках можна розмістити в порядку зростання чи спадання, натиснувши на стрілки біля назви колонок.

 

В даному звіті є можливість сформувати  Аналіз продаж  за період та згрупувати його по днях, для цього відкрийте фільтр, натиснувши на іконку , та задайте потрібний Вам період, в полі Групувати по у випадаючому списку оберіть Дням. Натисніть Сформувати.

    

Сформується звіт, який буде мати такий вигляд, де натиснувши на плюсик відкриються продажі за день. 

Поставивши відмітку Задати час і вказавши дату та години, сформується звіт аналіз продаж за вказаний проміжок часу.

Якщо Вам потрібно переглянути аналіз продаж по товару, або групі товарів, то для цього заповніть дані поля: вкажіть Організацію, Склад, Групу товарів, або ж конкретний товар, який Вас цікавить в полі Товар. Також Ви можете в полі В розрізі валют поставити Так, якщо використовуєте більше однієї валюти і даний звіт хочете бачити в розрізі. Коли товар має модифікації, то в полі Групувати модифікації виберіть той параметр, який Вам зручніший для аналізу. За потреби вказуєте Канал продаж звідки здійснювався породаж товарів. Натисніть Сформувати.

  

Якщо Ви використовуєте Теги, то в даному звіті вказаши в полі Теги, до прикладу бренд, сформується звіт аналіз продаж по товарам за вказаний Вами період даного бренду. Таким чином Ви зможете відстежувати товар, якого бренду, розміру, виробника і т. д. є найбільш затребуваним серед Ваших клієнтів.

Поле Серійний номер використовують ті, хто веде облік товарів за серійними номерами. 

Звіт аналіз продаж є можливість Групувати по: ТоварамТовари по категоріям, Складам, Групам товарів, по Клієнтам, або ж Менеджерам та Дням.

Для того щоб переглянути, скільки і на яку суму зробив продаж той чи інший співробітник за обраний Вами період, в полі Менеджер оберіть потрібного Вам  менеджера. Якщо ж Вас цікавить звіт аналіз продаж по клієнтам, то вибираєте Групу клієнтів, або Клієнта і сформуєте звіт. 

Налаштовані у звіті фільтри Ви можете зберігати, присвоюючи їм назву. В подальшому обирати їх з випадаючого списку для швидкого відновлення.

Задавши всі необхідні Вами параметри відбору даних та натиснувши на кнопку Сформувати Ви отримаєте звіт у вигляді таблички. Ви можете її розрукувати, зберегти або ж відправити на email. Для цього натисніть на іконку друку  в правому верхньому куті над фільтрами.

Натисніть на будь-який товар у таблиці. Біля кнопки друку з'являться дві додаткові. За допомогою цієї   Ви можете відкрити картку виділеного Вами товару. Натиснувши на Деталізацію, Вам відкриється список з додаткових звітів, які Ви можете отримати по даному товару.

Аналіз продаж відкриє Вам перелік документів (продаж по чеку, видаткових), якими здійснювався продаж обраного Вами товару за вказаний період.

Натиснувши на документ, з'являться додаткові іконки. За допомогою цієї  Ви зможете відкрити документ у вкладці, де він створювався та за необхідності відредагувати. За допомогою даної іконки Вам відкриється друкована форма документа, яку можна роздрукувати, зберегти, відправити на пошту.

У звіті Рух по складу (детальний), окрім залишків, Ви зможете побачити ціну товару, суму документа та контрагента. Ви можете його роздрукувати, натиснувши на іконку друку.

Аналіз закупок відкриє Вам перелік тих документів, за допомогою яких залишки товару збільшувалися. Це прибуткова накладна, оприбуткування, повернення тощо.

У звіті Аналіз продаж Ви маєте можливість аналізувати продажі у табличному форматі. Також у програмі є графічна аналітика продаж. Більш детально за посиланням.