Розрахунки з контрагентами

Коли ви ввели прибуткову накладну, у вас з'являється борг перед контрагентом, який ви можете побачити у вкладці Довідники-Контрагенти.

Необхідно створити платіжний документ, щоб погасити цей борг. При оплаті прибуткової накладної готівкою в програмі потрібно створити Видатковий касовий ордер. Якщо ж оплата здійснюється з банківського рахунку безготівково, то необхідно створити Платіжне доручення вихідне.  У програмі існує три способи створення платіжних документів. 

1. Створення платіжного документа на підставі накладної.

Виділяєте накладну, або ж вибираєте декілька накладних від одного контрагента та натискаєте на іконку Створити на підставі. Обираємо касовий ордер або ж платіжне доручення.

У вікні створення платіжного документа всі дані автоматично буде заповнено, а в примітці вказано на підставі яких документів він створений. За необхідністю, вказуємо дату, якщо вона має відрізнятися від дня створення, а також змінюємо касу, з якої здійснено оплату, якщо ваша каса за замовчуванням не підходить. Натискаємо Зберегти.

Прибуткова накладна позначиться як оплачена, якщо Ви підтвердите це у спливаючому вікні.І матимете можливість відфільтрувати оплачені або ж ще не оплачені документи, обравши необхідний фільтр у полі Оплачено.

2. Створення платіжного документа перед накладною.

У разі оплати авансом, необхідно спершу створити платіжний документ. Для цього в розділі Документи натискаємо на Каса та обираємо вид потрібного касового ордера.

У вікні, що відкриється, натискаємо на + та заповнюємо всі необхідні дані, користуючись підказками. Натискаємо Зберегти. Пізніше на основі касового ордера можна створити накладну. Для цього оберіть потрібний вам документ та натисніть на іконку Створити на підставі

Якщо ж оплата здійснювалася з банківського рахунку, то заходимо у Документи-Банк та обираємо необхідне платіжне доручення. Далі всі дії по аналогії.

3. Створення платіжного документа у Довідники-Контрагенти.

Щоб побачити залишок заборгованості, після проведених операцій перейдіть у Довідники-Контрагенти. Навпроти кожного клієнта відображатиметься Залишок. Натиснувши на суму залишку, можна також створити платіжний документ та погасити борг.

Щоб побачити детальний звіт по взаєморозрахунках натисніть на назву договору. Вам відкриється вікно з усіма документами (накладними, касовими ордерами, платіжними дорученнями, поверненнями) за цим договором станом на поточний місяць.

Ви можете закрити вікно Детального звіту та, розгнорнувши фільтри, обрати інший період чи контрагента.