Замовлення клієнта

У даній вкладці Ви можете створювати замовлення, які Вам надходять від клієнтів, резервувати товар, робити відмітки про виконання, створювати на підставі інші документи тощо.

Щоб створити замовлення перейдіть у вкладку Документи - Товарооблік - Замовлення клієнта. Натисніть на , щоб створити документ. У шапці документа заповніть необхідні дані. Зверніть увагу, що Ви можете створювати власний список каналів продажу, обирати необхідний при створені замовлення та мати можливість відфільтровувати замовлення по каналам. Для створеня каналу впишіть його назву у вікно та натисніть Enter.

Заповніть документ товарами, що замовив клієнт. За потреби додайте інформацію про доставку.

У додаткових опціях ви маєте можливість зарезервувати замовлені товари за клієнтом. Для цього натисніть на Зарезервовано та вкажіть кількість днів резервування.

Ви будете бачити у таблиці з товарами вказаний резерв.

При продажу товару система попереджатиме користувачів у системі про резер. У випадку продажу товару клієнту, за яким він тримався, система запитає про зняття резерву.

Якщо Ви хочете дізнатися ким саме зарезервовано товар натисніть на кількість резерву.

Після збереження документ замовлення клієнта має статус Новий. В процесі роботи із замовленням змінюйте відмітку, щоб мати можливість відфільтровувати їх залежно від стану виконання.

    

Після створення документу продажу система запропонує змінити стан замовлення.Або ж Ви можете самостійно зробити це, щоб мати можливість відфільтровувати замовлення залежно від їх стану виконання.

         

На підставі замовлення клієнта, або ж декількох з них ви маєте можливість створити Замовлення у постачальника. Також можна створити Рахунок на оплату, платіжні документи тощо. Для цього оберіть документ та натисніть на іконку створити на підставі .

Всі ці документи пов'язуються між собою, що ви можете побачити у зв'язках, а також у Детальному аналізі замовлення.

У Аналізі замовлення ви можете відслідковувати, які товари і в якій кількості замовив клієнт, скільки одиниць ви замовили у постачальника, скільки отримали від нього, а також чи відвантажили все клієнту. Дана табличка формується за умови створення докуменів з використанням іконки створити на підставі.

Детальну інформацію мажна за потреби роздрукувати натиснувши на іконку Друк.

Якщо у Вас налаштована інтеграція з маркетплейсом або власним сайтом замовлення будуть відображатися також у вкладці Замовлення клієнта де Ви матимете змогу їх опрацьовувати.