Імпорт прибуткової накладної

Якщо постачальник надав Вам накладну у форматі Excel Ви можете імпортувати її у систему. Формат накладної може бути будь-яким. Система розпізнає табличну частину та співставить товари з неї з товарами у Вашій базі. Які колонки мають бути у табличній частині Ви дізнаєтесь у даній статті.

Для завантаження накладної відкрийте вкладку Документи-Товарооблік-Прибуткова накладна та оберіть пункт Імпортувати.

У вікні, що відкрилося, натисніть на іконку для завантаження накладної. Оберіть ключове поле для пошуку товару в системі та склад, на який здійснити оприбуткування. Натисніть Почати імпорт.

Щоб система змогла розпізнати табличну частину накладної має бути наявна колонка №, решта колонок може бути різна з різними варіаціями їх назв. Більш докладно за посиланням.

Система розпізнає товари з видаткової накладної Вашого постачальника та розділить їх на дві таблички. У першій буде відображено товари, які є у Вас у програмі. Біля товару, який є на іншому складі, ніж Ви обрали, з'явиться кнопка Додати товар на склад. Якщо у накладній було декілька колонок з цінами, зробіть вибір тієї, по якій Вам необхідно здійснити оприбуткування.

У другій таблиці будуть відображені товари, яких у Вашій базі немає. Система пропонує їх створити. Для цього оберіть категорію, в яку мають бути додані нові товари. Вибір можна здійснити один для всіх товарів, або ж індивідуально на кожен товар.

Якщо одиниця виміру товару співпадає з тією, що є у Вашій базі, вибір буде здійснено автоматично. У випадку використання в накладній постачальника одиниці виміру, якої у Вашій базі немає, її буде виділено червоним кольором. У даному випадку Ви можете змінити одиницю виміру на свою, або ж додати у базу нову одиницю, натиснувши на + біля неї.

Натисніть на  якщо є необхідність відредагувати основні дані товару, що створюється. Якщо Ви не бажаєте додавати товар у накладну натисніть на іконку Видалити  . Якщо ж у Вашій базі є цей товар, але система його не знайшла, так як він у Вас введений за іншою назвою, скористайтеся кнопкою  . У вікні, що з'явиться, Ви зможете вибрати, який товар у Вашій базі відповідає товарові у накладній постачальника. Натисніть Зберегти. При наступному імпорті накладної, система знатиме на який товар зробити заміну.

Зробивши всі дії, натисніть Продовжити. Відкриється вікно створення накладної уже з заповненою табличною частиною. Здійснюєте вибір контрагента та заповнюєте решту необхідних даних у шапці документа. Натискаєте Зберегти.