Налаштування сканера

Зазвичай сканери потрапляють до користувачів із налаштуваннями за замовчуванням. Однак їх легко можна налаштувати під свої потреби за допомогою сканування конфігураціїйних штрихкодів з посібника користувача. Таким чином можна налаштувати інтерфейс роботи сканера, формати необхідних для розпізнавання штрихкодів, префікси, суфікси, кількість розрядів штрихкодів, що передаються в облікову сиситему, швидкість, тайм- аути, звуки і т. д.

Саме префікси та суфікси служать для зручності введення зісканованої інформації у програми для автоматизації. Влаштовано все просто. Сканер розпізнає код, після чого формує повідомлення. Воно складається з наступних компонентів:

Префікс. Він сигналізує про те, що надходить повідомлення з зовнішнього пристрою. Якщо сканер підключений у розрив клавіатури, то комп'ютер сприймає повідомлення як натискання клавіш.

Саме повідомлення - це сам штрихкод.

Суфікс. Він повідомляє програму, що повідомлення завершено.

Для  роботи з DNTrade сканер необхідно запрограмувати на такі функції:

  • Префікс F7. При наявності цього префікса, вікно введення штрихкоду автоматично ставатиме активним при скануванні штрихкоду. Не потрібно самостійно ставити курсор у необхідне вікно. 
  • Суфікс Enter. DNTrade, як і більшість облікових систем для автоматизації використовують цю функцію для підтвердження введення переданих від сканерів даних, щоб користувачеві не доводилося додатково натискати клавішу введення або клацати мишкою на кнопку підтвердження.

Зазвичай суфікс Enter є встановленим за замовчуванням. Префікс потребує прошивки. Нижче додаємо інструкції для префіксу F7. Виберіть необхідний для Вас сканер, перейдіть за посиланням та відскануйте послідовно штрихкоди наявні в документі.