Залишки на складі

Знай та контролюй всі залишки на своїх складах. Звіт "Залишки на складі" допоможе вам в будь-який момент швидко дізнатися залишок того чи іншого товару.

При відкритті вкладки Звіти-Залишки на складі система автоматично формує звіт за поточний місяць по складу, який обраний у вас за замовчуванням (за умови, що на ньому не більше 2000 товарів). Якщо у вас товарів більше 2000 або вам потрібні дані за інший період, склад тощо, розгорніть Фільтри, натиснувши на відповідну іконку, та задайте необхідні параметри відбору даних. Натиснувши на кнопку Сформувати ви отримаєте необхідні дані у вигляді таблиці.

Розглянемо кожний параметр фільтрів більш детально.

У першу чергу, ви можете самостійно обрати, які колонки в сформованій таблиці відображати. Для цього залиште відмітку навпроти їх назв.

Щодо періоду, то ви як суперадмін можете обирати будь-який період відбору даних. У решти користувачів програми можна обмежити за яку кількість днів, або ж період користувач матиме доступ робити вибірку для звіту.

Зробіть вибір Організації та Складу, по яких відобразити звіт. У звіті по залишкам можна одночасно вибрати декілька складів для відображення, та обрати чи показувати звіт у розрізі складів чи ні.

Якщо вам не потрібен звіт по всьому складу, можете обрати лише групу товарів у випадаючому списку або ж окремий товар, вівши його назву або код у відповідному вікні. Якщо ви користуєтеся тегами, можете відвільтрувати товари у Звіті по залишкам з ії використанням.

За замовчуванням звіт формується з використанням ціни закупки, але ви можете зформувати звіт з використанням іншої ціни, обравши її у вікні Тип ціни.

У випадаючому списку Тип звіту ви можете відфільтрувати товари в залезності від того який у них залишок. Завдяки йому ви можете побачити, які товари пішли в мінус по залишкам для оперативного пошуку причини. Також ви можете зробити звіт з товарами, залишок яких дорівнює нулю, щоб прийняти рішення про їх видалення з бази або ж замовнення нової поставки тощо.

 

Якщо Ви користуєтесь модифікаціями товарів, то матимете змогу групувати їх при неохідності у звіті, обравши необхідний фільтр у вікні.

Як і у будь-якій табличці в програмі у Залишках на складі ви маєте можливість відсортувати колонки по зростанню чи спаданню. Для цього натисніть на стрілочки біля назви колонки. У нашому прикладі ми відсортували Прихід, щоб побачити який товар прийшов у найбільшій кількості за період

Задавши всі необхідні вам параметри відбору даних та натиснувши на кнопку Сформувати ви отримаєте звіт у вигляді таблички. Ви можете її розрукувати, зберегти або ж відравити на email. Для цього натисніть на іконку друку  в правому верхньому куті над фільтрами.

Натисніть на будь-який товар у таблиці. Біля кнопки друку з'являться дві додаткові. За допомогою цієї  ви можете відкрити картку виділеного вами товару. Натиснувши на Деталізацію, вам відкриється список з додаткових звітів, які ви можете отримати по даному товару.

Рух по складу відкриє вам перелік документів, які впливали на залишки даного товару. Ви можете відслідкувати залишки на початок, прихід, розхід та залишок після проведення кожного з цих документів.

Аналіз продаж відкриє вам також перелік документів, але вже лише тих, які мінусували залишки вказаного товару, так як відбувався їх продаж по чеку, видатковій тощо.

Аналіз закупок аналогічно до попереднього звіту відкриє вам перелік тих документів, за допомогою яких залишки товару збільшувалися. Це прибуткова накладна, оприбуткування, повернення тощо.

Найбільш інформативним є звичайно Рух по складу (детальний). Його можна відкрити не лише через іконку Деталізація, але й подвійним кліком на необхідному товарі.

У даному звіті, окрім залишків, Ви можете побачити ціну товару, суму документа та контрагента. Ви можете його роздрукувати, натиснувши на іконку друку.

Натиснувши на документ,  з'являться додаткові іконки. За допомогою цієї  Ви зможете відкрити документ у вкладці, де він створювався та за необхідності відредагувати. За допомогою даної іконки Вам відкриється друкована форма документа, яку можна роздрукувати, зберегти, відправити на пошту.