Видаткова накладна

Видаткова накладна — це первинний документ постачальника, який підтверджує факт передачі товарно-матеріальних цінностей від однієї особи до іншої, від постачальника до покупця.

Для створення Видаткової накладної, Вам потрібно відкрити вкладку Документи-Товарооблік-Видаткова накладна, натиснути на  для створення нового документа.  Вам відкриється вікно, аналогічне оприбуткуванню. В лівій частині вікна товари, а в правій створювана накладна.

У шапці документа, за потреби, прописуємо номер та дату накладної, або ж програма присвоїть їх сама. Вказуємо організацію, з якої здійснюється продаж по видатковій накладній та рахунок. Обираємо контрагента, якому відвантажуються товари. Для цього натискаємо на вікно Контрагент.

Відкриється список з переліком контрагентів. Здійснюємо вибір подвійним натисканням лівої кнопки мишки на контрагента або ж створюємо нового натиснувши на Додати новий.

Обравши контрагента, обираємо договір та тип ціни, по якій здійснюється продаж.

Заповнюємо документ товарами, вказавши їх кількість. Варто зауважити, що якщо продаж здійснюється по ціні закупки, або Ви вручну зміните в документі ціну, то внизу документа відобразиться знижка, адже основна ціна продажу Роздібна.

Ви маєте можливість одразу роздрукувати видаткову накладну натиснувши на Друк , або ж просто натисніть Зберегти.

  Якщо у документі дана іконка активна, після збереження документа товари спишуться зі складу, а сам документ буде знаходитися у статусі Активний. Якщо її вимкнути, документ переміститься у Деактивовані.

  Активуйте дану іконку, щоб відмітити видаткову Відгруженою.

  Дана іконка відповідає за статус накладної Оплачено/Неоплачено. Якщо при створенні видаткової Вам потрібно створити документ оплати за цей товар, натисніть дану кнопку та оберіть який докумен створити в залежності від того, в який спосіб була проведена оплата. Або ж якщо була передоплата і документ оплати вже є, то їх можна зв'язати натиснувши на  Зв'язати з наявним документом.

  Цю іконку використовуйте, при наданні послуги Доставка.

 Тут є можливість переглянути, або ж редагувати  такі поля: Канал продаж, Менеджер.

 Даною іконкою Ви можете скористатися, якщо потрібно створити на підставі Видаткової накладної інші документи: Рахунок на оплатуПрибутковий касовий ордер, Платіжне доручення вхідне, Повернення товару.

 Натисніть дану іконку, щоб переглянути Зв'язки документа, надати Ручну знижку, Очистити поточний документ або ж Налаштувати колонки.

Якщо у Видатковій накладній Вам необхідно вказати ПДВ, скористайтесь відміткою ПДВ внизу документа. Детальніше за посиланням.

У списку збережених накладних у відповідних колонках можна відфільтрувати оплачені/неоплачені та відгружені/невідгружені накладні, а робити відмітки про зміну стану можна не лише відкривши документ, але й через меню над переліком накладних. Більше того, робити це можна одночасно на декілька документів, а не по одному.

Відмітка про те, що накладна оплачена, проставляється автоматично, якщо Ви на підставі накладної створите платіжний документ.

Окрім платіжних документів, на підставі видаткової можна створити інші документи, які пов'язані між собою.