Подарунковий сертифікат

Створення та встановлення ціни

У програмі DNTrade Ви маєте можливість продавати подарункові сертифікати, які в подальшому можуть бути використані для оплати чеку.

Створюється Сертифікат так само, як будь-який товар. Крім назви, обов’язково обираємо вид товару Сертифікат. Штрихкод не вказуємо, так як у Вас може бути сто сертифікатів на суму 1000 грн, кожен з яких матиме унікальний штрихкод. 

Натиснувши Зберегти, Ви побачите створений сертифікат у списку товарів. Роздрібну ціну  на нього прописуємо вручну в картці товпару, або заходимо в Опції-Коригування цін та активовуємо режим коригування цін.

Продаж сертифікату

Для продажу сертифікату заходимо у Вікно касира. У списку з товарами сертифікат не відображається. Натискаємо вгорі вікна на іконку Більше опцій та обираємо Продаж подарункового сертифіката.

Відкриється вікно з усіма створеними сертифікатами. Натискаємо на потрібний сертифікат.

У вікно, що відкрилося, відскановуємо або прописуємо штрихкод сертифіката та натискаємо Enter. Програма запам'ятовує, сертифікат з яким штрихкодом був проданий. І при використанні сертифіката потрібно буде вказати саме його. Не можна вказати штрихкод іншого сертифіката, за яким не закріплений продаж.

Сертифікат з’явиться у чеку, при цьому заблокується можливість додавати інші товари. Натискаємо Оплатити, обираємо спосіб оплати та підтверджуємо проведення чека.

Використанння сертифіката

Придбаний сертифікат можна використати при оплаті будь-якого чека. Для цього вмикаємо перемикач Додати сертифікат, відскановуємо або вводимо штрихкод сертифіката, наданого клієнтом, натискаємо Enter. Якщо сума чека більша за вартість сертифіката, здійснюється доплата.