Програма лояльності. Нарахування бонусів.

Програми лояльності - це маркетингові дії для винагородження і заохочення покупців. Вони бувають двох видів: дисконтні та бонусні. Дисконтні - покупець сплачує за товар або послугу неповну вартість з вирахуванням знижки. Бонусні - покупець сплачує повну вартість товару, а частина коштів повертається йому на картку у вигляді бонусів, які він зможе згодом витрачати на товари та послуги.

Відеоурок "Знижки.Програма лояльності"

Щоб створити Програму лояльності перейдіть у Довідники-Контрагенти та натисніть на   біля відповідного поля в картці контрагента.

 

Заповніть вікно програми лояльності необхідними даними. Назвіть створювану Вами програму, вкажіть % знижки, який матиме контрагент, який братиме в ній участь. Максимальний відсоток 99%. У наступному полі оберіть категорії контрагентів для участі у програмі. Якщо дане поле залишити пустим, програма лояльності стосуватиметься всіх Ваших контрагентів.

Програма лояльності може надавати як звичайну знижку, так і нарахувати її у бонусах. Для зарахування знижки на бонусний рахунок оберіть Так у відповідному полі.

Вам відкриються додаткові параметри налаштування бонусів. У полі максимальний % від суми чеку Ви можете вказати, яку частину чеку можна буде погашати накопиченими бонусами. Щодо блокування бонусів, Ви можете вказати, через яку кількість днів від покупки можна ними буде скористатися. Зазвичай це 14 днів, адже саме за цей термін покупець ще може повернути куплений товар.

Участь Ваших клієнтів у тій чи іншій програмі може визначатися автоматично залежно від суми покупок у Вас. Для налаштування даної можливості вкажіть Так у відповідному полі. Оберіть організацію, оборот якої враховувати. А також вкажіть суму обороту від та до у валюті, яка у Вас встановлена за замовчуванням.

Встановіть Пріорітет створюваної Вами програми лояльності. 

Поставте прапорець навпроти Оновити контрагентів, якщо Ви хочете застосувати програму лояльності для всіх контрагентів вказаних категорій та їх обороту. Якщо ж прапорець не встановити, дана програма буде застосовуватися лише для нових контрагентів.

У Довідники-Контрагенти Ви зможете відслідковувати суми бонусів Ваших клієнтів. Перше число вказуватиме загальну кількість зароблених бонусів, а друге ту кількість, яка наразі доступна до розрахунку. Натиснувши на суму бонусів Вам відкриється детальний звіт з документами, які їх нарахували та списали.

Розрахуватися бонусами можна у Вікні касира. Для цього чек необхідно набрати на контрагента. У вікні оплати з'явиться поле з доступними бонусами. Вкажіть, яку суму з них списати, решту оплатіть готівкою, або ж карткою.