Складений товар

Складеним є той товар, який містить у собі декілька інгредієнтів та готується в момент продажу.

До складеного товару належить кава, коктейлі, хот дог, шаурма тощо. Як створювати та продавати такий вид товару розглянемо на прикладі кави.

Спочатку у програму вносимо товари, які є складовими кави: цукор, кава в зернах, стаканчики, мішалки, кришки. Саме їх Ви будете ставити на прихід від постачальників та вести залишки.

Створюючи сам напій, в картці товару оберіть вид товару Складений товар. У вас з'явиться вкладка Техкартка.

В техкартці натискаємо на Додати компонент, шукаємо за назвою чи кодом необхідний товар та прописуємо, яка кількість його входить в одиницю складеного товару. У сумі відобразиться собівартість компонента, залежно від ціни його закупки. Натискаємо Зберегти.

У колонці Закупка Вам відобразиться собівартість одиниці складеного товару. Потрібно перейти у Коригування цін та встановити роздрібну ціну.

Особливістю складеного товару є те, що він ніколи не лежить на складі, тобто залишки по ньому не відображаються. Через це ми не можемо його оприбутковувати, переміщати. Ведеться складський облік інгредієнтів.

Коли здійснюється продаж складеного товару, в програмі мінусуються його компоненти відповідно до техкарти, а собівартість змінюється автоматично в залежності від ціни компонентів.

Окрім створення складеного товару вручну, Ви можете скористатися імпортом з файлу. Більш докладно за посиланням.