Створення товарів

Робота в програмі неможлива без наявності списку товарів. У DNTrade кожен товар має належати певній категорії, тому першочергово потрібно створити її, а вже тоді вводити товари. Щоб не створювати товари по одному, можна скористатися імпортом.

Створення категорій

Кожен створений товар має належати до якоїсь групи, тому перше, що потрібно зробити у вкладці Товари, це створити категорії в ієрархічному вигляді (категорія/підкатегорія). Для цього відкриваємо меню у вікні категорій та обираємо пункт Додати категорію.

У вікні, яке з’явилося, створюємо категорію, яка нам потрібна, ввівши Назву. Поле Батьківська категорія залишаємо пустим, якщо створюємо категорію першого рівня, і обираємо батьківську при створенні підкатегорій. При потребі змінюємо націнку за замовчуванням та округлення ціни для тих товарів, які будуть належати створюваній категорії. Додаємо зображення та налаштовуємо податки на обрану групу товарів у вкладці Бух. облік. Вкладку Інтеграції налаштовуємо за необхідності внесення відповідності категорій при інтеграції. Натискаємо Зберегти.

Також нову категорію товарів можна додати при створенні товару. Для цього в картці товару натисніть + біля вікна вибору категорії.

Щоб відредагувати чи видалити категорію, натискаємо на неї правою кнопкою миші та обираємо відповідну дію. Варто зауважити, що не можна видалити категорію, якщо в ній вже є товари. Спочатку вилучаємо товари, а тоді категорію.

Введення товарів

Щоб створити товар натискаємо на +

Відкривається Картка товару. Заповняємо основні дані про товар.

Код можна не прописувати, так як програма самостійно призначить його вашому товару.

За необхідності вводимо артикул товару.

Зверніть увагу, що код може мати лише числове значення, а артикул числове та буквене.

Пишемо назву товару та обираємо категорію, до якої він належатиме. У полі категорія не потрібно буде робити змін, якщо Ви перед натисканням + для додавання товару зробили вибір категорії.

В одиницях виміру у поданому списку обираємо ту, яка підходить цьому товару (л, пачка, шт, кг тощо). Якщо Ви оберете кг, програма позначить, що товар є ваговим, щоб мати можливість завантажувати його у ваги. 

Обираємо вид товару, який додаємо. Зазвичай це товар або послуга

Складений - це товар, який готується у момент продажу та складається з декількох компонентів. Наприклад, ход дог та кава. Якщо у Вас є такі товари читайте Інструкцію зі створення складеного товару.

Четвертий вид товару Сертифікат. Більш докладно про його створення та використання дивіться у розділі "Подарунковий сертифікат" 

Відскановуємо, за наявності, штрихкод товару у відповідне вікно. 

Обов'язково прописуємо код УКТЗЕД/ДКПП, якщо товар підакцизний. За необхідності прописуєм термін придатності товару.

Вкажіть мінімальний залишок та мінімальну кількість до замовлення, щоб мати можливість формувати закупку товару за допомогою звіту Замовлення. Більш докладно читайте за посиланням.

Можна додати зображення для товару, натиснувши на кнопку Вибрати.

Якщо поставити прапорець біля Ігнорувати знижку, товар буде продаватися за  повною ціною незалежно від того, чи є акція на цю категорію товарів, чи введена ручна знижка у вікні касира.

Активувавши пункт Ведення за серійними номерами Ви зможете заповнити основні параметри ведення обліку таких товарів. Докладніше тут.

Проставивши галочку біля пункту Модифікації у Вас з'явиться додаткова вкладка товару. Детальніше у статті Модифікації товару.

Використайте вкладку Теги, якщо Вам потрібно призначити певну властивість товару, фільтрувати по ній та формувати звіти. Бідьш докладно у статті Властивості товару.

Вкладка Ціни дозволить Вам вказати ціну на товар у картці товару

У вкладці Інтеграції Ви бачитимете товар, з яким є зв'язок на сайті чи маткетплейсі. У ній Ви можете як додати інтеграцію так і видалити її.

Додаткові дані у картці товару використовуєть для опису товару, додавання зображень та скороченої назви товару.

Натискаємо Зберегти картку товару. По аналогії створюємо решту товарів.

Щоб не вводити товар по одному, можна використати Імпорт, який дозволяє завантажити товари з 1С або з підготовленого файлу.

Коли список товарів уже сформовано, може виникути необхідність їх перемістити, відредагувати тощо. У розділі "Дії з товарами" Ви можете дізнатися про решту функціоналу вкладки Товари.