Коригування заборгованості контрагентів

Цей пункт меню використовується для того, щоб додати вже наявну на початок роботи з програмою заборгованість, або за необхідністю відкоригувати суми заборгованості, якщо вони не співпадають по акту взаєморозрахунків.

На початку роботи з програмою у вас уже є наявна дебіторська та кредиторська заборгованість. Її потрібно перенести в програму. Для цього заходимо у Витрати - Коригування заборгованості контрагентів. Натискаємо на плюс, щоб створити новий документ. Вам відкриється вікно, в якому зліва обираємо контрагента та подвійним натисканням мишки переносимо його в документ справа. В документі обираємо договір, якщо він не єдиний із цим клієнтом, та прописуємо суму боргу у колонку Наш борг, якщо з цим контрагентом у вас кредиторська заборгованість. Якщо ж у вас дебіторська заборгованість, пишемо її суму в колонку Борг контрагента.

Після внесення заборгованостей перейдіть у Довідники - Контрагенти. Навпроти кожного клієнта вже буде зазначено суму боргу.  Червоним кольором виділяється борг клієнта перед вами, а зеленим – ваш борг.

Щоб перенести залишки заборгованості, можна також використати імпорт з 1С, або ж імпорт з Excel натиснувши на іконку  і створивши файл відповідно до зразка.