Звіт виробничої зміни

Звіт виробничої зміни використовується для відображення операцій із випуску продукції, яка немає сталої калькуляції.

Відкривши вкладку Документи - Виробництво - Звіт виробничої зміни для Вас відкриється вікно з усіма раніше створеними документами. 

Звіт виробничої зміни можна використовувати у випадку розпаковки товару для продажу його поштучно, для продажу переціненого товару, або ж якщо необхідно виготовити товар, рецепт якого не є сталим.

Розглянемо перший варіант.

Для продажу поштучно Ви маєте попередньо створити відповідний товар у вкладці Довідники-Товари.

Далі натискаєте на  у вкладці Звіт виробничої зміни і формуєте новий документ. Заповюєте дані по аналогії з тим, як указано на скріні. Натисніть Зберегти.

Залишки товару, з якого виготовляли зменшаться, а виготовленого збільшаться. Програма автоматично прорахує собівартість одиниці виготовленого товару. Щоб проставити роздрібну ціну на цей товар перейдіть у Коригування цін. 

Якщо Вам потрібно перецінити частину товару Ви також маєте створити додаткову позицію у вкладці Товари. Відкривши вкладку Документи - Виробництво - Звіт виробничої зміни натискаємо   і аналогічно до продажу поштучно заповнюєте документ.

      

 

Роздібну ціну на перецінений товар встановлюєте самостійно у Коригуванні цін.

У випадку виготовлення товарів не за встановленим рецептом, Ви також можете використовувати Звіт виробничої зміни, адже він дозволяє вказувати іншу кількість інгредієнтів на кожне виготовлення.