Коригування цін

У вкладці Коригування цін Ви можете відкоригувати ціни, роздрукувати цінники та прайс-лист, а також завантажити товари у ваги.

Закупівельну ціну на товари Ви вказуєте під час створення оприбуткування та прихідної накладної. Роздрібна розраховується програмою автоматично після збереження цих документів відповідно до % націнки. Якщо ж Ви не скористалися автоматичною перецінкою після оприбуткування товару, роздрібну ціну можна встановити самостійно. Для цього заходимо у вкладку Опції-Коригування цін, виділяємо всі товари та натискаємо на Оновити ціни по націнкам.

У вікні, що з'явилося, обираємо тип ціни та натискаємо Оновити. У товарах, в яких була закупівельна ціна вказана, буде встановлено роздрібну ціну.

Вказати % націнки та округлення роздрібної ціни можна безпосередньо при створенні категорії у вкладці Довідники-Товари. Якщо ж у Вас більше типів цін, або Ви використали імпорт категорій, націнку варто прописати самостійно, обравши вгорі над таблицею іконку Націнка на товари . Прописаний Вами % буде використовуватися програмою для обрахунку ціни. На кожну категорію можна вказати різне округлення. Наприклад, якщо ціна має бути без копійок, пишемо округлення до 1.00. Колонка Мін.націнка ставить обмеження, нижче якої ціни не може бути проданий товар. Вказавши всі дані натискаємо кнопку Зберегти.

Під час роботи може виникати необхідність змінити націнку на товари. Якщо зміна має стосуватися лише наступних поставок, то у вкладці Націнка на товари робимо зміни та натискаємо Зберегти.

У випадку, коли потрібно змінити націнку не лише на майбутні поставки, але й на наявні залишки, робимо зміни у %. Відмічаємо прапорцями ті категорії, де були зміни, та натискаємо на іконку Перецінити товари вибраних категорій.

Якщо ж розрахована згідно % ціна Вам не підходить, можна її відкоригувати. Для цього Активуємо режим коригування та прописуємо ціну навпроти товарів. Натискаємо Деактивувати режим коригування.

Щоб побачити, який % націнки на кожному товарі, активуйте іконку Показувати націнки. Націнку також можна коригувати.

Також у вкладці Коригування цін Ви можете додати відсоток до ціни. Для цього натисніть на відповідну іконку та оберіть, яку ціну та на який розмір відсотка Ви бажаєте збільшити. Тобто націнка відбудеться не від закупки, а попередній розмір ціни збільшиться на вказаний Вами %.

Щоб змінити валюту ціни оберіть товари, на які бажаєте зробити зміни, та натисніть на іконку . У вікні, що відкриється, оберіть тип ціни для якого застосувати зміни та валюту, яка має бути. Натисніть Оновити. Зверніть увагу, що продаж товару відбуватиметься по основній валюті, система конвертуватиме ціну згідно курсу вказаного в програмі для обраної в ціні валюті.

Натиснувши на іконку  Вам відкриються всі товари, на які змінилася роздрібна ціна та на які ще не були родруковані цінники.

Для того, щоб роздрукувати прайс-лист або цінники, натисніть на іконку вибрати декілька  та позначте прапорцями товари, які потрібно роздрукувати. Після цього натисніть на Друк . У вікні, яке відкрилося, оберіть необхідний шаблон, зробіть решту налаштувань та натисніть Друк.

Вам відкриється вікно попереднього перегляду, в якому, окрім друку, можна документ зберегти або ж відправити електронним листом. Щодо шаблону цінника, то його як і будь-яку форму для друку можна відредагувати під власні потреби. Детальніше про це тут.

Якщо у Вас у продажу є ваговий товар, то у вкладці Коригування цін Ви можете завантажити його у ваги. Але для цього у Вас мають бути налаштовані ваги. Більш докладно за посиланням.