Оприбуткування товарів з виробництва

Щоб оприбуткувати вироблену вами продукцію, відкрийте вкладку Документи-Виробництво-Оприбуткування товарів з виробництва. Натиснувши на , відкриється вікно створення документа. У шапці обираємо необхідну організацію та підрозділ. Зліва у списку товарів обираєм ті, що потрібно оприбуткувати та на які попередньо було створено Калькуляцію.

Закинувши їх у документ, вказуємо кількість, яка була виготовлена.

Ціну залишаємо ту, що підтягнулася з попереднього оприбуткування, або ж якщо ви оприбутковуєте цей товар вперше вказуєте просто 1 грн. Після натискання Зберегти система здійснить обрахунок собівартості продукту виробництва згідно з закупівельною ціною інгредієнтів та обраним вами методом списання залишків. Порахована ціна відобразиться у документі та колонці Закупка навпроти виготовленого товару. 

Вам необхідно буде перейти у Коригування цін та прописати ціну продажу.

Після збереження документа Оприбуткування товарів з виробництва також автоматично відбудеться списання інгредієнтів, необхідних на виробництво вказаної кількості товарів. Ніяких додаткових документів створювати не потрібно. Щодо кількості інгредієнтів, то система обраховує їх пропорційно до вказаної їх кількості в калькуляції. Наприклад, якщо ми створили калькуляцію на сосиски дитячі з виходом порції 1 кг, то коли ми оприбуткували 5 кг сосисок, то система спише кожного з інгредієнтів у 5 разів більше. Якщо ж калькуляція на ковбасу створена на вихід порції 10 кг, то при оприбуткуванні 5 кг система спише вдвічі менше кожного з інгредієнтів.

Щоб відслідкувати оприбуткування продукту виробництва та списання інгредієнтів перейдіть у вкладку Товари, відкрийте контекстне меню товару та оберіть пункт Показати історію.

Вам відкриється Детальний рух по складу продукту виробництва, в якому можете відмітити прихід у кількості 5 кг відповідним документом.

Щодо одного з інгредієнтів, то можна побачити, що було списано 5,2 кг.