Звіт по змінам

Касові зміни - це контроль всіх надходжень та вилучень коштів через касу, відповідальним за цей рух коштів є співробітник, який здійснює відкриття та закриття зміни даної каси.

В нашій програмі Звіт по змінах буде формуватись лише по тих касах, у яких в налаштуваннях відмічено Контроль касових змін -Так.

 

При відкритті вкладки Звіти - Звіт по змінам система автоматично формує звіт за поточний день по касі  та організації, які обрані у Вас за замовчуванням

Натиснувши на іконку в правому верньому куті, налаштуйте ті колонки, які будуть відображати потрібну Вам інформацію

Для формування звіту відкрийте фільтр  та заповніть поля, натисніть Сформувати.

Ви отримаєте звіт у вигляді таблички, де можете її розрукувати, зберегти або ж відравити на email. Для цього натисніть на іконку друку  в правому верхньому куті над фільтрами.

Розглянемо більш детально кожну з колонок даного звіту. Перша колонка відображає суму, яка була в касі На початку зміни.

Наступна колонка Внесення, в ній відображається сума , яку провели документом Внесення готівки в касу, натиснувши подвійним кліком на суму, відобразиться документ внесення.

Колонка Продажі розділена на дві: Готівка та Безготівка. В цих колонках відображаються суми, на які було продано товару за готівку та безготівку. Також, якщо їх відкрити Ви зможете побачити детальну інформацію по документам Продаж по чеку.

Загальна сума продаж готівки та безготівки, знаходиться в колонці Загалом продаж, вона відображається зеленим кольором. Повернення товару знову ж розділена на дві: Готівка та Безготівка. Суми будуть відображатись в тій колонці, в залежності від того, в  який спосіб було проведено Повернення товару по чеку.

Залишок на кінець зміни - це загальна сума коштів всіх готівкових операцій по касі від початку відкриття зміни. Тобто в цю суму не входять суми проведені по безготівці, так як ці кошти потрапляють на рахунок при продажі, або ж при поверненні товару по безготівці знімаються з того ж  рахунку.

Якщо Ви перед тим, як закрити зміну, робите вилучення, або переміщення готівки між касами, то дана сума відображається в колонці Вилучення. Натиснувши подвійним кліком на суму відкриється детальна інформація, яким саме документом було проведено операцію.

При закритті касової зміни Вам потрібно внести фактичний залишок в касі. Якщо сума не співпадає по звіту, то ця різниця  відобразиться в колонці Корекція, коли Ви відкриєте детальну інформацію, то побачите документ Внесення готівки в касу і в примітках  Автокорекція.

При перегляді детальної інформації, натиснувши на потрібний Вам  документ, з'являться додаткові іконки. За допомогою цієї  Ви зможете відкрити документ у вкладці, де він створювався та за необхідності відредагувати. За допомогою даної іконки Вам відкриється друкована форма документа, яку можна роздрукувати, зберегти, відправити на пошту.