Платіжне доручення вхідне

Платіжне доручення вхідне - це документ, призначений для реєстрації факту зарахування на рахунок безготівки, що надійшла від контрагента.

Відкривши в головному меню вкладку Документи - Банк - Платіжне доручення вхідне Вам відкриється вікно з переліком усіх раніше створених платіжних доручень. Тут Ви можете відфільтрувати інформацію по заданим колонкам і розмістити її в порядку зростання або спадання, натиснувши на стрілочки біля назв колонок.

Щоб створити новий документ натисніть на  вгорі вікна та заповніть форму. Номер та дату можете не вказувати, система назначить їх самостійно. Оберіть організацію та рахунок, на який надійшли кошти. Вкажіть дані контрагента та суму, яку він оплатив. Натисніть Зберегти

Платіжне доручення вхідне, як і будь-який документ в системі можна роздрукувати, копіювати, редагувати, видалити тощо. Для цього скористайтесь контекстним меню, натиснувши правою кнопкою миші на відповідний документ. 

Платіжні документи зручно створювати на підставі накладних, адже так вони одразу заповнюються необхідними даними та зв'язуються між собою. Більш детально про це у статті "Розрахунки з контрагентами". Щоб переглянути зв'язки оберіть відповідний пункт у додаткому меню документа або ж натисніть іконку   в документі.

Також Ви маєте змогу створити видаткову накладну на підставі платіжного доручення вхідного, або ж декількох, якщо вони створені для одного контрагента.