Фіскалізація передплати та післяплати

У програмі DNTrade є можливість фіскалізувати чек у Вікні касира, або ж фіскалізувати Замовлення клієнта чи Видаткову накладну. Фіскалізація може бути повною, або з передплатою та післяплатою. Щодо налаштування ПРРО та відкриття зміни ознайомтеся з інструкцією "Підключення ПРРО Checkbox". У цій статті ми розповімо саме про часткову оплату.

Щоб створити чек у Вікні касира з передплатою оберіть клієнта, який купує товар у списку контрагентів, або ж за номером телефону. У вікні оплати ввімкніть перемикач В борг та вкажіть суму, яку клієнт оплачує. Натисніть Оплатити. Сформується чек передплати. Решта суми відобразиться як заборгованість клієнта.

  

Щоб погасити заборгованість та сформувати чек післяплати, перейдіть у меню вікна касира пункт Погашення заборгованості - Контрагента та оберіть необхідного клієнта. 

 

Вам відкриється вікно з сумою боргу та чеками післяплати. Прапорцями відмітьте ті чеки, по яким має бути оплата. У колонці оплата одразу буде прописана вся сума, яку варто погасити. Ви можете вказати меншу суму, тоді сформується ще один чек передплати. Якщо ж залишити всю суму, борг закриється та надрукується чек післяплати. Натисніть Зберегти

    

Після збереження, в залежності від типу оплати, в програмі сформується документ Прибутковий касовий ордер, або ж Платіжне доручення вхідне. Цей документ буде і у зв'язках відповідного чеку, звідки Ви його зможете також роздрукувати.

Якщо ж Ви працюєте з Видатковими накладними чи вкладкою Замовлення клієнта, то можна здійснити також фіскалізацію документу або ж декількох одразу. Для цього оберіть потрібні документи та натисніть у контекстному меню Фіскалізувати.

Вам відкриється вікно, в якому необхідно обрати спосіб оплати та за потреби прописати, яку суму сплатив клієнт, якщо це була передплата. Звертаю Вашу увагу на тому, що дане вікно відкриється з фіскальною касою, яка належить організації, вказаній у документі, є доступною Вам та має бути попередньо відкритою. Якщо таких декілька, можете обрати на яку саме касу має бути зроблений чек. Натисніть Фіскалізувати.

У програмі створиться прибутковий касовий ордер або платіжне доручення вхідне з відповідним призначенням. Вони матимуть зв'язок з відповідним замовленням. А якщо обрати Друк у касовому ордері або в замовленні Ви зможете роздрукувати фіскальний чек. У нашому прикладі один з них це чек передплати на 1000 грн. Інший чек звичайний на всю суму замовлення.

          

Ви можете робити декілька чеків передплати на одне замовлення, а чек післяплати формується, коли Ви фіскалізуєте залишок по сумі замовлення. Цей залишок завжди прописується у колонці оплата, коли Ви відкриваєте вікно фіскалізації.