Співробітники організації

Співробітники організації - це вкладка, в якій Ви можете створити картки співробітників організації, щоб мати можливість вести табель обліку робочого часу, нараховувати та виплачувати заробітну плату та інші взаєморозрахунки з ними.

Відеоурок "Зарплата та кадри"

Для створення співробітників в нашій програмі відкрийте вкладку Документи - Зарплата та кадри - Співробітники організації. Для початку в даній вкладці оберіть необхідну організацію, якщо вона у Вас не одна, та створіть категорії, по яким зможете відфільтровувати співробітників.

Далі, щоб створити нового співробітника натисніть на  в правому верхньому куті вкладки. Відкриється вікно, в якому у вкладці Основні дані заповніть поля, вказавши дані працівника, до якої Організації та Підрозділу відноситься працівник.

У полі Тип ціни з випадаючого списку оберіть той тип ціни, по якому здійснюватимете продаж даному співробітнику. У полі Номер дис. картки. Ви можете вказати номер співробітника, це може бути пластикова картка зі штрихкодом, яку даний працівник зможе використовувати для табелювання, а також, щоб його можна було швидко обрати у вікні касира.

У вкладці Зарплата вказуєте дату прийому на роботу співробітника, його посаду. Якщо у співробітника лише ставка, то в полі Вид оплати обраєте пункт Ставка та вказуєте суму в полі Розмір. У випадку коли співробітник має ставку та % від обороту, то в даному полі обираєте % від обороту, вказуєте суму ставки та в полі % доплати, прописуєте  відсоток.

Розглянемо ще один Вид оплати, такий як Погодинна  оплата. Обравши даний пункт Ви можете прописати певну суму за години, які відпрацював співробітник. Звертаю Вашу увагу, що Ви самостійно для себе встановлюєте, який тип яким годинам відповідає. До прикладу перший тип це ті, що працівник відпрацював понаднормово, другий тип ті, які працював у святкові дні і т.д. У листку нарахування заробінтої плати ці ціни підтягнуться за співробітником, але щодо кількості то система не може їх розділити, вона може розрахувати весь відпрацьований час, а Вам потрібно буде вписати скільки цього часу Ваш працівник відпрацював  по типам і внести у відповідне віконечко.

За потреби вказуєте Номер наказу. Щодо поля Вид оподаткування, наша система рахує податки ЄСВ, ПДФО та Військовий збір з одного значення заробітньої плати (зазвичай вказують мінімальну зарплату). Тому, якщо Ви хочете використовувати дану функцію, з випадаючого списку обираєте з кого має вираховуватись податок з співробітника чи з компанії. Якщо не використовуєте, то обираєте Не вираховувати.

Наступне поле Автоматичне табелювання при відкритті зміни. Є можливість рахувати робочий час Вашого співробітника, якщо це касир, з часу коли він відкрив касову зміну, по той час коли він її закрив. Саме цей проміжок і буде його відпрацьованими годинами. Якщо Ви бажаєте, щоб система рахувала при відкритті та закритті робочий час касира, то в даному полі ставите Так і обов'язково вказуєте, який Коритувач в системі відповідає Вашому співробітнику у даній вкладці. Натисніть Зберегти.

Ви можете налаштувати, які саме колонки будуть відображатися в даній вкладці натиснувши на іконку . Також інформацію в колонках можна розмістити в порядку зростання чи спадання, натиснувши на стрілки біля назви колонок.

Натиснувши на договір Основний грн. в колонці Залишок Вас перекине на детальний звіт Взаєморозрахунки із співробітниками. Також в даній колонці відображається борг, якщо на нього натиснути, то можна буде сформувати документ погашення боргу.