Повернення товару

Повернення товару - це процес, при якому покупець повертає раніше придбаний товар продавцеві і в свою чергу отримує повернення коштів або ж інший товар.

Повернення товару Ви можете створити у Вікні касира. Для цього оберіть пункт Повернення товару по чеку у додаткових опціях.

Введіть номер чеку пред’явленого клієнтом та натисніть Пошук. Програма відкриє перелік товарів, які було придбано по вказаному чеку. Поставте прапорець навпроти того товару, який повертають, натисніть Підтвердити.

Натисніть Повернути та віддайте з каси готівку клієнту.

Якщо ж продаж був не у вікні касира, а через видаткову накладну, повернення можна створити на підставі накладної так як показано на скріні.

Відкривши вкладку Документи - Товарооблік - Поварнення товару,  Вам відкриється функціональне вікно з відображенням усіх повернень, що відбулися як у Вікні касира (наявний номер у колонці Чек повернення), так і на підставі видаткової накладної (є запис у колонці Примітка). Також Ви маєте можливість створити новий документ повернення натиснувши на .

Натиснувши на документ, вгорі вікна з'явиться дві додаткові іконки - Друк і Створити на підставі. 

Іконку Створити на підставі використовуємо для створення касового ордера або платіжного доручення, при поверненні коштів клієнту. Варто зазначити, що при поверненні через Вікно касира кошти знімаються автоматично, тому додатково створювати платіжний документ не потрібно.

Для зручності перегляду даних Ви можете  налаштувати колонки, аби відображалися лише ті, які для Вас важливі. Для цього натискаємо іконку з додатковими опціями і обираємо Налаштування колонок.

 

Інформацію в колонках можна відсортувати в порядку зростання чи спадання даних, натиснувши на стрілки біля назв колонок.

.

Натиснувши правою кнопкою миші на обраний документ у Вас з'явиться меню з діями, які можна зробити з документом.