Замовлення

Вкладка Звіти-Замовлення дозволяє сформувати попереднє замовлення у постачальника, за допомогою аналізу продаж за певний період та наявного залишку.

Перейдіть у вкладку Звіти-Замовлення, щоб проаналізувати, які товари потрібно закупити. Розгорніть Фільтри. Оберіть період, за який буде пораховано кількість продаж. Оберіть організацію, склад, за потреби вкажіть групу товарів, або ж товар, який хочете проаналізувати. Також у фільтрах ви можете вказати контрагента. Система відобразить лише ті товари, які Ви в нього вже замовляли.

Важливим пунктом є тип звіту По мінімальним залишкам. Якщо обрати Так, система візьме з картки товару дані, та вкаже, яку кількість замовити.

Наприклад, ми вказали, що товару має бути на складі у залишку не менше 5 шт. Тобто якщо даного товару є 5 чи більше, то він  не буде відображатися у звіті Замовлення. Якщо його стане менше 5, то у звіті запропонує його замовити, але кількість до замовлення завжди буде не менша того числа, яке ми вказали у полі мін. кількість до замовлення.

Обравши фільтри та натиснувши Сформувати, ми бачимо що даного товару пропонує замовити 3 шт, так як зараз на залишку є 2. Кількість до замовлення ми можемо редагувати так як бачимо, що продажі даного товару суттєво зросли, а раніше встановлений мінімальний залишок у 5 шт є недостатнім для нашого магазину.

Якщо ж вказати Ні у вікні По мінімальних залишкам система відобразить лише ті товари, які мали продаж за обраний у фільтрах період. Колонка Замовити буде пуста. Ви самостійно проставляєте кількість до замовлення, опираючись на залишок та кількість продаж.

Після формування необхідного звіту поставте відмітки навпроти товарів та натисніть на іконку Сформувати замовлення

Система сформує документ Замовлення у постачальника. Більш детально про нього за посиланням.

Варто зазначити, що контрагент у шапці документа автоматично заповниться, якщо ви обирали його у фільтрах при формуванні звіту.

Налаштовані у звіті фільтри Ви можете зберігати, присвоюючи їм назву. В подальшому обирати їх з випадаючого списку для швидкого відновлення.