Дії з товарами

Окрім створення товару, Вам необхідно знати, які дії з ним можна виконувати та що означає кожен пункт контекстного меню.

Перш за все, товари можна Редагувати. Натиснувши двічі лівою кнопкою мишки на необхідний товар, ми відкриємо картку, в яку вносимо зміни за необхідності та зберігаємо. Другий спосіб - це натиснути правою кнопкою миші на товарі та обрати з контекстного меню . У цьому ж меню Ви бачите, що є можливість  товар. Використовуємо копіювання в тому випадку, коли створюємо схожий товар. 

Товар можна Перемістити в іншу групу. Для цього відкриваємо контекстне меню, обираємо відповідний пункт. . У вікні,що відкрилося, обираємо ту категорію, в яку хочемо перемістити товар. Натискаємо Підтвердити.

Крім переміщення між категоріями в одному складі, будь-який товар можна . Використавши дану опцію, Ви побачите, що товар буде знаходитися в обох складах (зручно для тих, у кого є два чи більше магазини, товари в яких повторюються). Щоб видалити товар з одного зі складів, варто використати пункт . З цього складу товар видалиться, а в другому залишиться. Якщо ж використати пункт товар видалиться з усіх складів, де він був. 

Крім видалення, товар, що більше не використовується, можна деактивувати, натиснувши на пункт , тоді він зникне з усіх складів.

А знайти Ви його можете за статусом деактивований.

Звертаю Вашу увагу на те, що деактивувати або видалити товар можна лише з нульовим залишком. Крім того, товар який зустрічається у документах не можна вилучати, лише деактивовувати, адже він бере участь в аналітиці попередніх періодів.

Для пошуку товару на складі, натисніть на Всі товари.

Коли Ви знайшли необхідний Вам товар за допомогою полів пошуку, виникає необхідність дізнатися, в якій категорії він знаходиться. Для цього у контекстному меню вибираємо пункт . Програма відкриє групу, вона буде підсвічена, а вгорі над таблицею написано її назву.

Ще одним пунктом у меню є . Натиснувши на нього, Ви відкриєте Детальний рух по складу цього продукту. Коли була поставка, яка кількість за якими чеками продана, переміщення, списання тощо. Пункт  відкриє історію подій, які були з обраним Вами товаром, а саме хто його створив, змінював, які ціни встановлював тощо. Натисніть на якщо Ви обрали складений товар і Вам потрібно роздрукувати його техкарту.

Пункт  дасть Вам змогу додати кольорову мітку до товару, наприклад щоб позначити товари, які потрібно розпродати. При наведенні на мітку відображається, що вона означає.

Якщо Вам необхідно змінити ціни оберіть даний пункт меню , який активує комірку ціни.

Виберіть пункт  для того, щоб залишити лише ті колонки які необхідні в роботі.

Оновити вкладку Товари можна і з контекстного меню скориставшись пунктом .

Щодо іконок над таблицею, то розглянемо лише ті, які не згадані у Описі інтерфейсу.

 Показати всі елементи - активувавши дану іконку Вам відкриються всі елементи таблиці.

 Ієрархічний перегляд батьківських груп. Коли ця кнопка неактивна, то Вам при подвійному натисканні на категорію вищого рівня відкриються всі товари, які розміщені в цій категорії та її підкатегоріях. Активуйте ієрархічний перегляд, і, при натисканні на батьківську категорію, Вам відкриються лише ті товари, які Ви розмістили в неї, без товарів з підкатегорій.

 Активна кнопка Підсвічувати залежаний товар позначить кольором той товар, який пробув на складі більше днів, ніж налаштовано в програмі, для позначення товару як залежаного.

Контрольовану кількість днів може вказати суперадмін у Налаштуваннях програми.

Залишок по організації можна використовувати, якщо у Вас є поділ на декілька організацій та необхідно подивитися, яка кількість товару знаходиться на кожній з них, або ж подивитися залишок по всіх організаціях.