Нарахування зарплати

Щоб нарахувати заробітну плату співробітникам відкрийте вкладку Документи - Зарплата та кадри - Нарахування зарплати та натисніть на кнопку . Заповніть поля, вказавши Місяць, Рік, Організацію, Підрозділ та Касу, з якої будуть здійснюватися виплати.

Мін. зарплата та Норма годин підтянеться, якщо Ви заповнювали в попередній вкладці Налаштування зарплати та графіку робочого часу за замовчуванням, якщо ж ні, то можна вручну прописати в даних полях, або ж в цій вкладці натиснути на іконкув правому верхньому куті над таблицею. Після заповнення всіх полів натисніть на кнопку Заповнити.

Система підтягне всіх співробітників вибраного Вами підрозділу. У вкладці Табель, в першій колонці буде вказано Норму годин, в наступних колонках Відпрацьовано годин та кількість днів і причини, по яким співробітника не було на роботі. Ці всі дані система візьме з Табелю обліку робочого часуякий варто заповнити перед нарахуванням.

Перейдіть у вкладку Нарахування. В першій колонці відображатиметься Оклад, який Ви вказали у картці співробітника за відпрацювання норми годин. Друга колонка показуватиме Оплату по окладу, яка розраховується пропорційно до кількості годин, яку відпрацював працівник за вказаний місяць.   

Наступна колонка Оборот відображатиме суму, на яку проведено документів продажу даним співробітником за розрахунковий період, якщо у нього окрім ставки відмічено % від обороту. Далі колонка % від обороту/доплата показує, який відсоток від обороту має співробітник та яка сума доплати належить саме в цьому періоді. 

Оборот співробітника також  можна переглянути в звіті Аналіз продаж, вказавши у фільтрах необхідний період та вказавши Групувати по менеджерам.                

Колонки Премія, Ін.нар. та Викон. норми, за Вашим бажанням можете прописати вручну, вказавши в Сумі чи у Відсотках від окладу.

Якщо в картці співробітника Ви окрім ставки, додатково обрали Погодинна оплата і в полях вказували ціну за годину того чи іншого Типу праці, то в даних колонка Вам потрібно самостійно проставити ту кількість годин, яку пропрацював співробітник понаднормово чи в святкові дні. Система прорахує загальну суму за відпрацьовані години.

 

В останій колонці Загалом, відобразиться загальна сума нарахування заробітної плати співробітників.

У вкладці Утримання/Внески, система відобразить ті суми, які мають відмінусуватися від нарахованої заробітної плати співробітника. В колонці Аванс автоматично підтягнеться сума авансу, яку працівнику було виплачено у розрахунковий період. 

В колонці Заборгованість відобразиться сума боргу, якщо співробітник протягом місяця брав товар в борг. Також сюди підтягнеться сума, якщо Ви видавали співробітнику кошти Під авансовий звіт. Якщо хтось із співробітників отримав штраф, то цю суму вписуєте в колонці Штраф, а також при потребі заповнюєте колонку Ін. утримання.

Наступні колонки ПДФО, ЄСВ та Військ. збір система автоматично порахує з Мін. зарплати, якщо в картці співробітника Ви обрали вираховувати із співробітника, якщо ж Ви обрали вираховувати із компанії, сума податку у працівника дорівнюватиме нулю. Загальна сума всіх утримань відобразиться в колонці Утримано.

І остання вкладка Розрахунковий листок. Колонки Нараховано та Утримано будуть заповнені відповідними сумами з попередніх вкладок, в колонці До виплати підтягнеться сума, яку система автоматично порахує, відмінусувавши від суми нарахування суму утримання. Саме таку заробітну плату отримає працівник. Натисніть Зберегти. Сума нарахувань буде занесена як Ваш борг перед співробітником у взаєморозрахунки з ним, а також навпроти контрагента ГУ ДПС, який є створений за замовчуванням у вкладці Контрагенти, відобразиться Ваш борг по податкам.

Після збереження документу Ви можете роздрукувати працівникам розрахункові листки, поставте галочку навпроти кожного розрахунку співробітника та натисніть кнопку Відкриється документ, який Ви можете роздрукувати, відправити на Email співробітнику, експортувати в PDF, Excel, Word.

Оплату можна здійснити окремо кожному співробітнику натиснувши на іконку  навпроти нього. Якщо ж Вам потрібно провести виплату всім працівникам одразу, натисніть на кнопку  внизу вікна. З'явиться Попередження, в якому Вам потрібно буде Підтвердити дану операцію. Система сформує видаткові касові ордери.

Перевірити виконання операції можна зайшовши у вкладку Документи - Зарплата та кадри - Виплата зарплати співробітнику. 

Після проведення виплати кнопка Оплатити зникне.

Окрім виплати заробітної плати, необхідно провести оплату податків. Для цього натисніть на іконку  та Підтвердіть операцію. 

Створяться платіжні доручення, які можна буде переглянути в Документи - Банк - Платіжне доручення вихідне.

Виплата заробітної плати та податків шляхом створення касових ордерів та платіжних доручень, не є витратою. Необхідно окремим документом внести їх у Витрати. Для цього натисніть кнопкувнизу документу та оберіть Підтвердити.

Переглянути створені документи Ви можете, відкривши Документи - Витрати - Інші витрати.