Імпорт оприбуткування

Ви можете використати імпорт з файлу Excel для введення наявних на початок роботи з програмою залишків.

Підготуйте файл з товарами. Обов'язковими мають бути наявні на скріні колонки. Окрім них Ваш файл може містити і інші, система зчитає необхідні їй. Такі колонки як Артикул або Штрихкод можна додати та використати як поле пошуку, щоб уникнути дубляжу товару, коли назва частково відрізняється. Так як це оприбуткування, то колонка Ціна має містити ціну закупки.

Для завантаження підготовленого файлу відкрийте вкладку Документи-Товарооблік-Оприбуткування товарів та оберіть пункт Імпортувати.

У вікні, що відкрилося, натисніть на іконку для завантаження файлу. Оберіть ключове поле для пошуку товару в системі та склад, на який здійснити оприбуткування. Натисніть Почати імпорт.

Система розпізнає товари з файлу імпорту та розділить їх на дві таблички. У першій буде відображено товари, які є у Вас у програмі. Біля товару, який є на іншому складі, ніж Ви обрали, з'явиться кнопка Додати товар на склад

У другій таблиці будуть відображені товари, яких у Вашій базі немає. Система пропонує їх створити. Для цього оберіть категорію, в яку мають бути додані нові товари. Вибір можна здійснити один для всіх товарів, або ж індивідуально на кожен товар.

Якщо одиниця виміру товару співпадає з тією, що є у Вашій базі, вибір буде здійснено автоматично. У випадку використання в файлі імпорту одиниці виміру, якої у Вашій базі немає, її буде виділено червоним кольором. У даному випадку Ви можете змінити одиницю виміру на свою, або ж додати у базу нову одиницю, натиснувши на + біля неї.

Натисніть на   якщо є необхідність відредагувати основні дані товару, що створюється. Якщо Ви не бажаєте додавати товар у накладну натисніть на іконку Видалити  . Якщо ж у Вашій базі є цей товар, але система його не знайшла, так як він у Вас введений за іншою назвою, скористайтеся кнопкою   . У вікні, що з'явиться, Ви зможете вибрати, який товар у Вашій базі відповідає товарові у файлі, що Ви імпортуєте. Натисніть Зберегти. При наступному імпорті, система знатиме на який товар зробити заміну.

Зробивши всі дії, натисніть Продовжити. Відкриється вікно створення оприбуткування уже з заповненою табличною частиною. Заповнюєте решту необхідних даних у шапці документа. Натискаєте Зберегти. Подальші дії з документом описані в розділі Оприбуткування товарів.