Прибуткова накладна

Прибуткова накладна - це документ, за допомогою якого здійснюється оприбуткування товару на склад від постачальника.

У DNTrade є можливість скористатися Імпортом накладної, або ж створити її самостійно. Для створення Прибуткової накладної переходимо у Документи-Товарооблік-Прибуткова накладна та натискаємо на  створення нового документу. Вам відкриється вікно, аналогічне оприбуткуванню. В лівій частині вікна товари, а в правій створювана накладна. 

У шапці документу, за потреби, прописуємо номер та дату накладної, або ж програма присвоїть їх сама. Вказуємо організацію, на яку здійснюється прихід. Також необхідно вибрати контрагента, від якого прийшли товари. Для цього натискаємо на вікно Контрагент.

Відкриється список з переліком контрагентів. Здійснюємо вибір подвійним натисканням лівої кнопки миші на контрагента. Якщо в наявному списку немає постачальника можна його додати натиснувши на Додати новий.

  

Вам відкриється спрощена форма створення нового контрагента. Решту даних зможете ввести пізніше відкривши даного контрагента у вкладці Довідники-Контрагенти.

Обравши контрагента, вводимо товари їх кількість та ціну, по якій Ви їх отримали. Зверніть увагу, що товар потрапить на той склад, з якого Ви обираєте його в документ. Додатково назва складу відображається під товаром. Якщо прибуткову накладну Вам потрібно створити з ПДВ, поставте відповідну відмітку внизу документа. Більш докладно за посиланням.
 
Якщо Ви берете товар у постачальника під реалізацію, то при створенні прибуткової накладної потрібно активувати кнопку Під реалізацію . Це дозволить в подальшому мати можливість відслідковувати скільки даного товару продано за період. Для цього перейдіть у Звіти - Аналіз товарів по постачальнику і оберіть у фільтрах в полі Документи - Під реалізацію.

 

При зміні закупівельних цін, Вам відкриється вікно з попередженням про це. Якщо прапорець Автоматично перецінити товари залишити і натиснути Перейти в Коригування, то ціна зміниться автоматично згідно націнки на категорії. Якщо ж Ви не користуєтесь націнкою, зніміть відмітку про автоматичну переоцінку та натисніть на Перейти в Коригування щоб побачити товари, на які змінилася закупка і потрібно вручну проставити нову роздрібну. Якщо Ви не хочете змінювати роздрібну ціну, натискаєте Відмінити. 

Прибуткову, як і решту документів у програмі, можна роздрукувати або зберегти у різних форматах. Для цього робимо вибір накладної та натискаємо на іконку Друк    над таблицею. Більш докладно про дії з документами читайте за посиланням Опис інтерфейсу.

На підставі накладної можна створити інші документи в програмі. Для цього натисніть на відповідну іконку Створити на підставі над таблицею.

Таким чином можна здійснити розрахунок по накладній. Більш докладно читайте у розділі Розрахунки з контрагентами.

Також можна створити Повернення товарів постачальнику, Видаткову накладну, Рахунок на оплату та перейти у Коригування цін, щоб роздрукувати цінники.