Додаткові витрати

Завдяки функції Додаткові витрати ви маєте можливість врахувати у собівартість товару ті кошти, які ви витратили на прихід товару, пакування, доставку тощо.

Щоб скористатися даним функціоналом при створені прибуткової накладної натисніть на Показати опції вгорі вікна документа та оберіть пункт Додаткові витрати

Вам відкриється вікно, в якому ви можете обрати вид понесених витрат та вказати їх суму.

Також, перейшовши на другу вкладку ви можете вибрати контрагента, з яким ви ведете взаєморозрахунки та якому заплатили (або ж заплатите) за послугу пов'язану з товаром, що оприбутковується.

Якщо залишити дану іконку активною  сума додаткових витрат автоматично розприділиться між товарами після натискання кнопки Зберегти. Деактивуйте її і ви матимете можливість самостійно прописати, яку суму витрат на який товар віднести. Для цього необхідно буде заповнити відповідну колонку. При цьому система контролюватиме чи всю суму витрат ви розприділили.

У випадку коли вам не вдалося самостійно розподілити витрати, або ж ви додали ще товари після того, коли додаткові витрати були додані натисніть на Перерозподілити витрати .

Натисніть Зберегти. Подальші дії аналогічні зі створенням звичайної накладної.

Варто зауважити, що у колонці Закупка вам відобразяться ціни з урахуванням додаткових витрат на них, а при формуванні наступної прихідної товар потраплятиме у документ з ціною на сам товар без додаткових витрат.