Модифікації товару

Модифікації товару - це варіанти товару, які розрізняються за допомогою характеристик, таких як розмір, колір, матеріал тощо. Наприклад, якщо ми продаємо взуття, одяг або інші товари, для кожного з них можуть бути різні варіації, які потребують вказання конкретних характеристик. Використання модифікацій дозволяє нам не створювати окремі картки для кожної варіації товару з однаковою назвою та різними характеристиками. Замість цього, ми можемо об'єднати всі модифікації певного товару під однією загальною карткою. Це спрощує процес обліку та управління товаром і допомагає уникнути дублювання інформації.

Для створення модифікації товару відкрийте картку товару у Довідники-Товари, або створіть новий товар та поставте відмітку в полі Модифікації.

У Вас з'явиться нова вкладка. Відкрийте її та додайте необхідні властивості товару та їх значення, як вказано на скріні.

Після того, як Ви додали властивості та значення товару натисніть Додати модифікацію, програма автоматично створить необхідну кількість модифікацій, які відобразяться у вкладці Довідники-Товари.

Якщо Ви відкриєте картку основного товару, то помітите, що деякі поля заблоковані для редагування, адже кожна модифікація може мати власне значення в даних полях. Якщо дане блокування зняти, прописане в картці основного товару значення автоматично застосується до всіх модифікацій.

Якщо відмітити на вилучення основний товар, він вилучиться разом з усіма модифікаціями. Проте є можливість вилучити окрему модифікацію, яка створилася автоматично, але Вами не буде використовуватися.

При оприбуткуванні товару з модифікаціями у документ можна занести лише модифікації товару, проте у залишках основного товару Ви зможете побачити суму залишку всіх модифікацій. 

У звітах Аналіз продаж та Залишки на складі Ви маєте можливість переглядати інформацію як у розрізі модифікацій товару, так і у згрупованому вигляді для цього оберіть відповідний пункт у фільтрах.