Оприбуткування товарів

Пункт меню Оприбуткування товарів використовується для введення наявних на початок роботи з програмою залишків. Або ж оприбуткування тих товарів, по яких не потрібно вести взаєморозрахунки.

Щоб ввести в програму залишки наявних товарів обираємо Документи - Товарооблік - Оприбуткування товарів. Ви можете як створити документ вручну, так і скористатися імпортом з файлу

 

При створенні нового документу Вам відкриється вікно оприбуткування, поділене на дві частини. В лівій частині знаходяться категорії товарів та їх перелік, а в правій вікно документу, який створюється. Номер та дату документу можна не прописувати, програма присвоїть їх сама. Обираємо Організацію, по якій ведеться облік, а також валюту закупки товарів.

Відскановуємо штрихкод товару або ж обираємо зі списку необхідний товар та натискаємо на нього двічі. Він з’явиться в правій частині вікна. Зверніть увагу, що товар потрапить на той склад, з якого Ви обираєте його в документ. Додатково назва складу відображається під товаром. Ставимо наявну кількість товару та його закупівельну ціну. Вводимо так всі товари. Якщо у списку немає товару, що Вам потрібен, можна його додати натиснувши на  над таблицею з товарами. Зберігаємо документ натиснувши на відповідну кнопку внизу вікна.

Так як Ви вперше вказуєте закупівельну ціну, з'явиться попередження, що змінилася закупівельна ціна. Якщо прапорець Автоматично перецінити товари залишити і натиснути Перейти в Коригування, то ціна зміниться автоматично згідно націнки на категорії. Якщо ж Ви не користуєтесь націнкою, зніміть відмітку про автоматичну переоцінку та натисніть на Перейти в Коригування щоб побачити товари, на які змінилася закупка і потрібно вручну проставити нову роздрібну. Якщо Ви не хочете змінювати роздрібну ціну, натискаєте Відмінити. Детальніше про роботу у вкладці Коригування цін та роздрук цінників читайте за посиланням.

Якщо ж при збереженні Оприбуткування Ви не перейшли в коригування цін, а натиснули Відмінити. Роздрібна ціна залишиться такою, яка була до створення документу. Якщо ж виникає потреба зробити перецінку товарів даного оприбуткування, Ви можете зробити це самостійно. Для цього виділяємо у списку створену накладну, натискаємо на іконку Створити на підставі та обираємо Коригування цін.

У вкладці Коригування цін відкриється перелік тих товарів, що були в накладній, виділяємо їх та натискаємо на іконку  Оновити ціни по націнкам

Варто зауважити, що коли Ви використовуєте пошук по штрихкоду при створенні оприбуткування, може з'явитися попередження, що товар знайдено на іншому складі.

Це означає, що у Вас на складі цього товару немає, але Ви можете додати його натиснувши на Підтвердити та обравши, в яку саме категорію Ви хочете його додати.